Multidisciplinaire praktijk Medisch Thuis

Waar alle zorg samenkomt.

Medisch Thuis gelooft in een intense samenwerking van diverse zorgverleners rond een patiƫnt en maakt van hen pioniers in de eerstelijnszorg.

Ontwerpbureau Alinea vertaalde de visie van de opdrachtgevers tot een sterk architectonisch geheel. Daglicht werd maximaal benut om het aangename interieurgevoel bij zorgverstrekkers en patiƫnten te benadrukken. De hellende plafonds zorgen voor extra dynamiek en ruimtebeleving.

De kleur- en materiaalkeuze benadrukken een warm thuis gevoel waar iedereen van harte welkom is. Verfijnde details leiden tot een sober en rustgevend geheel en maken het gebouw onderhoudsvriendelijk.

 

 

 

Er is bijzonder veel aandacht besteed aan het werkcomfort en in het bijzonder aan rust, privacy en veiligheid van alle betrokkenen. Het hele gebouw is voorzien van akoestisch absorberende plafonds wat de privacy en de rust ten goede komt.

 

Verschillende afgebakende zones zorgen voor de nodige beveiliging en laat toe dat bepaalde delen van het gebouw ook buiten de werkuren kunnen benut worden voor aanverwante activiteiten.

 

Veel meer dan enkel als interieurontwerpbureau heeft Alinea in deze opdracht gewerkt als bouwdirigent waarbij ze alle spelers hebben samengebracht en doorheen het volledige bouwproces hebben gedirigeerd met als resultaat een harmonisch geheel.