Op 22 februari 2019 ondertekend de Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege op initiatief van Vlaanderen Circulair, de OVAM en de Vlaamse Confederatie Bouw de Green Deal Circulair Bouwen op Batibouw. Ook Leo Aerts zal voor Alinea deze Grean Deal mee ondertekenen. Via dit gezamenlijk engagement zullen bouwbedrijven, bouwmateriaalproducenten, lokale en regionale overheden, private bouwheren, onderzoekers en andere organisaties samenwerken om in de toekomst circulair bouwen in Vlaanderen tot dagelijkse realiteit te maken.

De bouwsector heeft een belangrijke impact op het totale materialengebruik in Vlaanderen: zo’n 30 tot 40% van ons afval komt uit de bouw. De wijze waarop we bouwen en wonen heeft bovendien een grote invloed op onze CO2-voetafdruk. Door de omvang van de sector en het totale volume aan materialen, maakt een gezamenlijke verandering richting circulaire economie echt het verschil.

 

Het concept voor Alinea Rood, tien jaar geleden uitgewerkt door Leo Aerts, beantwoordt volledig aan de nieuwe visie van circulair bouwen en was/is dus vooruitstrevend en visionairdi.

 

Alinea Rood is een vernieuwend architectuurproject met een mix van wonen en werken. Op het gelijkvloers komen de showroom en de ontwerpstudio van Alinea Interieurarchitecten. Daarboven zijn 3 unieke appartementen met een ruim zon – georiënteerd terras en een grote autostaanplaats. Dit “Value Added Architecture” concept, uitgewerkt door Leo Aerts, legt de nadruk op aanpasbaar bouwen met een schitterende ruimtebeleving, akoestiek, functionaliteit, comfort en privacy. Constructief is er gekozen voor een minimum aan verschillende materialen, gemakkelijk herbruikbaar/recycleerbaar woordoor het maximaal beantwoordt aan de nieuwe Green Deal filosofie.

 

Meer informatie over de Green Deal Circulair Bouwen

Meer informatie over Alinea Rood