In de bestaande verkoopruimte van de streekproducten lag een houten parket, die volledig werd opgeschuurd en behandeld. De nieuwe verhoogde vloer werd afgewerkt met een gelijkaardige eiken parket om meer eenheid te creëren tussen de verschillende ruimtes. Het nieuwe interieur bestaat voornamelijk uit wit meubilair om de gepresenteerde streekproducten maximaal in de kijker te plaatsen.

Het bestaand meubilair (losse presentatieblokken) werden versoberd en geïntegreerd in het nieuwe interieur. De verlichting werd op zijn beurt vernieuwd en aangepast aan de nieuwe flexibele opstelling, aangevuld met draadloze accentverlichting. Extra aandacht werd besteed aan onder andere de presentatie van brochures en fiets- en wandelroutes.

Beschermd gebouw
Grootste uitdaging voor Alinea waren de aanpassingswerken binnen dit beschermd gebouw. Alle gemaakte ingrepen zijn uitgevoerd met respect voor de historische uitstraling van het gebouw en zijn ook schadeloos omkeerbaar. Dit bleek niet evident bij het uitwerken van de oplossing voor de verhoogde vloer.

 

Openheid en akoestiek
De balie van de dienst is zodanig geplaatst dat iedereen bij het binnenkomen in het gebouw via de verschillende ingangen onmiddellijk contact heeft met het personeel, wat deze baliefunctie ten goede komt. De openheid die gecreëerd is, maakt het gebouw veel aangenamer en onthaalvriendelijker. Ook de akoestiek werd bijgestuurd waardoor de inkomruimte meer rust uitstraalt en meer comfort biedt voor de verschillende activiteiten die er plaatsvinden.